Yangın Kapısı Modelleri İstanbul

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı umumiyetle 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Dolgular ile kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda basit açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Türkiye’de mevzii yönetmeliklere bakarak hangi strüktürlarda yangın bapsı kullanıvermek zorunludur bakacak olursak;

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Mefret binalarda yeğleme edilmesinin sebebi ise yangın eskiden telaşlanmadan emeksiz kaçılabilmesi içindir. Okul, hastane ve otel gibi alanlarda yangına dayanıklı ahşap baplar kullanılmaktadır. Bu alanlarda zaruri olarak kullanılmaktadır. Yatakhanesi olan Yangın Merdiveni Kapısı binalarda kullanımı bayağı önemlidir. Yangına dayanıklı baplar aksesuarlar ve özel paneller kullanılarak üretilir. Yangına ve faik sıcaklığa dayanıklı olan bu paneller kapı midelerine yerleştirilmesi ile oluşturulur ve bu baplar hayat kurtarmaktadır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri ciğerermektedir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması katkısızlanabilir.

Yangın kapılarını sarih saymak derunin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre duman  dedektörleriyle kapı yangın kapısı kilidini harismanın derece derece varyasyonları vardır. Buna nazir şekilde kapıları kilitli çelişmez olmak bâtınin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı çın itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü grup şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı Yangın Kapısı karınin nispeten sorunlevsel şekilde görev yapmalıdır.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut herhangi bir ivedi perese çabucak insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlar. Hassaten bina içerisinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine engel olur.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve sarsıntı afetlerinde bile en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın gönülını kurtardığında henüz yavuz anlaşılacaktır.

Bu kapılar esas olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır geçmek üzere iki gruba ayrılır.

Peki yangına dayanıklı ahşap kapı ne derece müddet alevlerin ve tütünın yayılmasını engelliyor?

Bu tür örgüların her birinde en azca 2 müstakil kaçış merdiveni ya da diğer çıkışlar sağlamlanacaktır.

Report this wiki page